Kirjoittaja Aihe: PK - hallituksen kokous 3/11  (Luettu 5357 kertaa)

Poissa Mustikkamaan

  • Ulkomuototuomarit
  • Viestejä: 2520
    • Profiili
PK - hallituksen kokous 3/11
« : 18.04.11 - klo:08:21 »
PÖYTÄKIRJA

Hallituksen kokous 3/11

Suomen Hamsteriyhdistys ry


Aika: 10.4.2011 klo 18:00
Paikka: <http://webchat.quakenet.org>, kanava #hallituschat

Läsnä: Saana Kankare, Marla Holma, Kirsi Kankainen (poistui klo 20:34), Mirja Hentilä, Veera Kujansuu, Anna-Kaisa Palsa (poistui klo 19:50), Heidi Harju.


1. Kokouksen avaus

Yhdistyksen varapuheenjohtaja Saana Kankare avasi kokouksen klo 18:14.


2. Kokouksen puheenjohtajan, sihteerin ja kahden pöytäkirjantarkastajan sekä kahden ääntenlaskijan valinta

Valittiin kokouksen puheenjohtajaksi Saana Kankare ja sihteeriksi Heidi Harju. Pöytäkirjantarkastajien ja ääntenlaskijoiden virat yhdistettiin, virkoihin valittiin Veera Kujansuu ja Marla Holma.


3. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Todettiin kokous lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.


4. Hyväksytään työjärjestys

Työjärjestys hyväksyttiin.


5. Niina Eskelisen eron hyväksyminen ja vastuutehtävien jakaminen uudelleen

Yhdistyksen puheenjohtaja Niina Eskelinen lähettänyt eroilmoituksensa 16.3.2011. Hallitus hyväksyi eroilmoituksen, jonka myötä kutsutaan koolle ylimääräinen yleiskokous, jossa järjestetään uudet puheenjohtajavaalit.

Vastuutehtävät jaettiin seuraavasti: pr-vastaavaksi Veera Kujansuu, infovastaavaksi Marla Holma, tuomarihankintavastaavaksi Saana Kankare, tuomarikoulutusvastaavaksi Heidi Harju.


6. Ylimääräinen yleiskokous

Päätettiin kutsua koolle uuden puheenjohtajan valintaa varten ylimääräinen yleiskokous 14.5.2011 klo 14:00 Lempäälän Ideaparkin Hesburgerissa.


7. Vuoden Voittaja -plakaattien tekijä

Heidi Harju tekee plakaatit vuoden 2010 voittajahamstereille.


8. Vuoden Voittaja -pisteytys

Ehdotettiin Vuoden Voittaja -kilpailun pisteytykseen Kunniamaininnat osaksi pistelaskua. Ehdotuksesta äänestettiin ja se hylättiin äänin 5/2.

Päätettiin kuitenkin vahvistaa näyttelysääntöihin aiemmin käytäntöön otettu toimintatapa, jossa lemmikkiluokissa yli 60 ilmoittautuneen eläimen jälkeen jaetaan luokka kahtia uroksiin ja naaraisiin ja otetaan molemmille luokille omat tuomarit. Molemmat tuomareista jakavat omat PLH 1–5-sijansa. Tällä pyritään kohtuullistamaan kilpailua lemmikkiluokissa.


9. Eläinten arvostelu ulkomuotoluokissa feno- vai genotyypin mukaan

Keskustelu siitä, arvostellaanko hamsteri ulkomuotoluokissa feno- vai genotyypin mukaisesti, on ollut vilkasta. SHY päätti, että koska näyttelyt toimivat jalostuksen tukena, hamsterit tulee ilmoittaa genotyypin mukaan aina, kun se on ilmoittautumisen lähettäjän tiedossa. Eläin voidaan siirtää luokasta toiseen tuomarin päätöksellä, mikäli värimääritys on selkeästi väärä, mutta tulkinnanvaraiset kysymykset (esim. piilokilpikonnat, hopeamustat jne.) on arvosteltava sinä värinä, mitä ne geneettisesti ovat ja millä ne on sen myötä ilmoitettu.


10.  Talkookortti

Päätettiin ottaa takaisin kokeiluun talkookortti, eli päivän työstä näyttelyssä saa ilmaisen näyttelyilmoittautumisen. Työ koskee assistentin ja sihteerin tehtäviä niiden osalta, jotka ovat etukäteen ilmoittautuneet ja jotka tekevät työtä koko päivän. Hallituslaiset eivät ole oikeutettuja talkookorttiin.


11. Tuomareiden kilometrikorvausten korotus

Polttoaineiden hintojen olennaisesti noustua päätettiin nostaa tuomareiden kilometrikorvausta. Uusi korvaus on 0,19 €/km.


12. Tuomareiden päivärahojen porrastaminen

Päätettiin tarkentaa tuomareiden päivärahoja seuraavaksi:

1–30 arvosteltua hamsteria: puolipäiväraha 16 €
31–60 arvosteltua hamsteria: 2/3 päivärahasta 25 €
61 ja sitä enemmän arvosteltuja hamstereita: kokopäiväraha 34 €

Mikäli tuomari kulkee näyttelyyn yhdensuuntaisesti vähintään 300 kilometriä, saa hän joka tapauksessa kokopäivärahan 34 €.


13. Uusi neuvontanumero

Yhdistyksen neuvontanumero ei ole toiminnassa. Päätettiin, että neuvontanumerovastaava Jenna Alsio hankkii yhdistykselle uuden puhelinliittymän neuvontanumeroa varten.


14. Yhdistyksen foorumin ja netti-ilmokaavakkeen ylläpitoasiat

Webmaster Juha Oinosen irtisanouduttua tehtävistään joudutaan hankkia uusi teknisistä ylläpitoasioista vastaava henkilö. Koska tällaista henkilöä ei vapaaehtoisten joukosta löytynyt, päätettiin hankkia maksullinen palvelu, mikäli yhdistyksen budjetille sopiva löytyy. Marla Holma hoitaa kilpailutuksen, sopii rahastonhoitaja Hentilän kanssa budjettiasioista ja tekee lopulta sopimuksen valitun yhtiön kanssa. Maksullisella palvelulla samalla taattaisiin yhdistyksen internetsivujen ja foorumin teknisen ylläpidon pysyvyys ja toimivuus.


15. Lempäälän näyttelyasiat

Ei ollut erityistä käsiteltävää.


16. Jyväskylän näyttelyn ilmojen vastaanottaja (kutsu Poskipussiin 2/11)

Marla Holma ottaa ilmoittautumiset vastaan. Sitä varten Heidi Harju perustaa sähköpostiosoitteen, johon ilmoittautumiset lähetetään – siltä varalta, että netti-ilmoittautumiskaavaketta ei saada ajoissa takaisin toimintaan.


17. Ruusukekilpailun voittajien valinta

Äänestettiin ruusukekilpailun ehdotuksista, eniten ääniä sai Kati Keinosen ehdotus "hörökorva". Marla Holma arpoi muiden ehdokkaiden joukosta kaksi lisävoittajaa: Aino Jauho ja Tuulevi Hyvärinen.
18. Muut mahdolliset asiat


18.1 Runokilpailun voittajien valinta

Äänestettiin runokilpailun ehdotuksista. 1. luokassa voittajaksi tuli yksimielisesti Tuulevi Hyvärisen runo. 2. luokassa voittajaksi äänestettiin Luna Lampikarin runo. Kolmannessa kaikki äänet tulivat eri runoille, joten voittaja päätettiin arpoa. Voittajaksi nousi Karoliina Ylisen kevättä rinnassa.


18.2 Näyttelysäännöt

Näyttelysäännöt kaipasivat päivitystä. Heidi Harjun päivitysehdotukset käytiin läpi ja ne hyväksyttiin muutamin korjauksin. Olennaisia muutoksia ovat:

Campbellin ja talvikon hybridit saavat osallistua lemmikkiluokkiin.
Veteraanien ikärajat muutettiin seuraavasti: kiinakääpiöhamsteri 18 kk, muut lajit 15 kk.


18.3 Näyttelyn toimihenkilöiden ruoka

Ehdotettiin, että koska toimihenkilöiden ruokien määriä on vaikea arvioida kasvis- ja sekasyöjien vuoksi, valmistettaisiin näyttelyihin tästä lähin vain kasvisruoka. Ehdotus hyväksyttiin.


19. Kokouksen päättäminen

Kokouksen puheenjohtaja Saana Kankare päätti kokouksen klo 21:06.
« Viimeksi muokattu: 01.01.70 - klo:02:00 kirjoittanut Guest »
Heidi Harju
[size=85]kasvatuksessa lyhytkarvaiset mustat syyrianhamsterit

Liru laru loru, moni turha poru ratkiriidaksi muuttuu. Löpö löpö löpö, se on ihan höpö, joka leikistä suuttuu![/size]